Nieuwsbrief

Privacybeleid

Artikelen

Een Gedachte van Riek

De genade van God
 Een gedachte van Riek

Lijkt de genade van God jou misschien een karakter van willekeur te hebben? God heeft geen keus, Hij schenkt Zijn genade overal en altijd. Uitbreiding is Zijn Wezen. Liefde is Zijn Schepping en het wezen van het universum door het oneindig delen en uitbreiding ervan.

Jij, die deel uitmaakt van het universum, hebt jezelf zodanig afgesloten van deze stroom van geven en ontvangen dat je je onbewust bent van de natuurlijke staat van genade waarin Gods schepping altijd leeft.

De korte momenten waarin jij aan de voorwaarden voldoet om deze genade van Gods gaven te ontvangen geven jou misschien de indruk dat Gods genade willekeurig is. Misschien omdat je de voorwaarden niet kent om deze staat van genade te ontvangen; en ook omdat je deze niet herkent als de gaven van God maar deze verbindt met persoonlijke capaciteiten.

Een ballon die gevuld is met een gas dat lichter is dan de lucht er om heen stijgt automatisch op naar de hemel. Zo is het met jouw geest. Laat het licht toe in jouw bewustzijn dat komt van het innerlijk altaar en jouw geest ontstijgt het duister van de wereld van vormen en hervindt zich in Zijn natuurlijke staat van genade.

Natuurlijk spreekt dit idee jou aan. Maar hoe ligt dat met de noodzakelijke voorwaarde dat je àl je broeders met je meeneemt omdat zij in dezelfde eenheid verweven zijn als jij?

Wil je meer weten?

Hoofdstuk 7 De Gaven Van Het Koninkrijk - XI De staat van Genade, pagina 138,
en
Werkboek Deel I
Les 168 Uw genade is mij gegeven. Nu maak ik er aanspraak op, pagina 324
en
Les 169 Door genade leef ik. Door genade wordt ik vrij, pagina 326.

Men zegt dat de ervaring de mensen wijs maakt. Dat is een kromme redenering. Als er niets hogers dan de ervaring zou bestaan, zou de mens krankzinnig worden.

Vorige edities:

TOP