Nieuwsbrief

Privacybeleid

Artikelen

Een Gedachte van Riek

Wrok, bitterheid en wraak
 Een gedachte van Riek

Heb je vlagen van wrok, bitterheid en wraak? Toch wil je vrede?

Gefeliciteerd! Je bent opgeklommen van een "blinde" mens naar iemand die misschien bereidwillig is liever gelukkig dan juist te willen zijn.

Maar hoe gewillig ben je?

Om de echte bron van lijden te ontdekken, is een grote eerlijkheid tegenover zichzelf vereist. Niet alleen tot het punt dat je misschien zegt ‘Ik ben ook schuldig’, maar tot het punt dat je erkent dat jij de bron bent van al het lijden. Dit ga je niet leuk vinden! Absoluut niet!

Dit vraagt ​​om alle manieren waarop jij jouw waargenomen problemen gewoonlijk oplost, in de wacht te zetten. Dit vereist dat je bereid bent om je probleem oplossingen te evalueren: uiteindelijk hebben ze je niet de gemoedsrust en het geluk gebracht die je beoogde. Dat zullen zij nooit doen. Ze kunnen niet. Er is geen vervanging voor liefde.

Jouw reacties op je broeders zijn gebaseerd op een foutief idee; het idee dat lichamen werkelijkheid zijn, bedriegt je. Maar zolang je aan dit idee vasthoudt, heb je het in alles bij het verkeerde eind. Hoe kan een andere ervaring die niet van lichamen afhankelijk is, je bewustzijn binnenkomen als het gevuld is met beelden?

Er is geen vervanging voor liefde. Of je broeder is één met jou in jouw ervaring, of je bent in conflict met het hele universum. Raad eens wie er lijdt?

Aangezien jij de kracht van het universum bent en aangezien je deze kracht gebruikt om jezelf tegen dit universum te verdedigen, is er niets en niemand die jou kan helpen. Er is niets dat zich tegen je verzet. Niets kan je waanzin overwinnen totdat je besluit dat jij er genoeg van hebt.

Welke vormen van troost je ook zoekt in de wereld, geen enkele zal jou ooit de echte troost bieden die de staat van genade zal bieden, wat je natuurlijke Wezen is. Of het nu gaat om regels en voorschriften, wraak, ‘officieel gelijk hebben’ volgens de wereld, straf en alle andere manieren waarop je je op je gemak probeert te voelen in deze wereld.

En het laatste dat je wilt horen, is dat degene die je het meest haat al in de hemel is terwijl jij nog steeds vasthoudt aan je wrok; God oordeelt niet. En hoewel jij vrij bent om te oordelen, zou je misschien eerlijker willen zijn over de gevolgen voor jezelf en anderen als je dat doet, inclusief het hele zoonschap.

Gedachten zijn krachtig. Je zult jezelf nooit kunnen uitsluiten van de effecten die gedachten onvermijdelijk hebben. Pijn, ziekte en dood; dit zijn de effecten van de gedachten van afscheiding en aanval.

Er is geen vervanging voor liefde. God schiep liefde, geen lichamen, Hij schiep jou. Als je wilt ontsnappen aan de ellende waarin je je bevindt, moet je erkennen dat je in de ellende bent en de andere kant op gaan. Dit is de enige echte keuze die je ooit zult hebben.

Het is duidelijk dat als je nog steeds geniet van aanval en wraak, het universum zal wachten tot je van gedachten verandert. God oordeelt niet en er zal nooit een vervanging zijn voor liefde. Hierin ligt jou redding en de zekerheid van je thuiskomst.

Je kunt je wederopstanding uitstellen, maar je hebt jouw werkelijkheid nooit veranderd.

Wil je meer weten:

Lees bijvoorbeeld uit een Cursus in Wonderen:
Hoofdstuk 14- V De cirkel van verzoening, pag. 287
En
Hoofdstuk 22- II Je broeders zondeloosheid, pag. 483

Men zegt dat de ervaring de mensen wijs maakt. Dat is een kromme redenering. Als er niets hogers dan de ervaring zou bestaan, zou de mens krankzinnig worden.

Vorige edities:

TOP