Nieuwsbrief

Privacybeleid

Artikelen

Een Gedachte van Riek

De rol van je broeder
 Een gedachte van Riek

Waarom ligt er zo’n sterke nadruk op de relatie met je broeders in de Cursus (En waarom heb ik mijn broeders nodig)?

Het korte antwoord is: omdat je jouw broeder ziet als iets buiten jezelf en anders dan jezelf. Dat weerspiegelt niet jouw werkelijkheid en daarom ben je niet in vrede.

Omdat deze manier van zien jouw eigen keuze is, is het ook aan jou om een andere manier van zien toe te laten waarin jij jouw broeder als één met jezelf kan ervaren, en daarmee vrede bereiken.

Vrede kan niet worden geleerd, het is jouw erfgoed waarvan jij je niet bewust bent dat je het al hebt. Maar je kunt leren aan de condities voor vrede te voldoen zodat je je dat bewust kunt worden.
Daarvoor moet je weten:

1. Wat de condities zijn;
2. Wat de blokkades zijn voor vrede;
3. Wie de oorzaak van de blokkades is;
4. Welke middelen jou ter beschikking staan om dat te leren.

In dit proces van leren zul je steeds geconfronteerd worden met de vraag: hoe wil ik mijn broeder zien? Wil ik hem zien als een lichaam, afgescheiden van mij, buitengesloten van mijn innerlijke wezen, en beladen met schuld? Of laat ik hem één zijn met mij, waarin wij beiden omgeven zijn door het licht van het Zelf dat we delen, in onschuld en zondeloosheid?

Want zo vindt jij zelf de weg terug naar huis door jouw broeder de rol van verlosser te durven geven - door hem te ontvangen in het licht dat op jouw verzoek geschonken wordt door de Heilige Geest - en hem zo te ontslaan van zonde en schuld waarbij jij zelf je bewust zult worden van jouw erfgoed.

Wil je meer weten:

Lees bijvoorbeeld uit een Cursus in Wonderen:
Hoofdstuk 12 Het leerplan van de Heilige Geest - I Het oordeel van de Heilige Geest, pag. 219 en
Handboek voor Leraren 20. Wat is de Vrede van God? Pag. 53

Men zegt dat de ervaring de mensen wijs maakt. Dat is een kromme redenering. Als er niets hogers dan de ervaring zou bestaan, zou de mens krankzinnig worden.

Vorige edities:

TOP