Nieuwsbrief

Privacybeleid

Artikelen

Een Gedachte van Riek

Onwillig om te vergeven?
 Een gedachte van Riek

Zie jij vergeving vaak als ongerechtvaardigd en moeilijk om te doen? Voel je je onder druk gezet om te vergeven omdat een leraar van de Cursus zegt dat je dat moet doen? Ben je bang dat je op de een of andere manier zult worden gestraft, vroeg of laat als je dat niet doet?

Dat is inderdaad een moeilijke plek. Schuldgevoel en angst te over. Je bent daar omdat je de echte kracht van vergeving nog niet kent. Je hebt geen echte ervaring met de resultaten ervan. Je kent niet de Bron van vergeving.

In de plaats waar jij je bevindt, kunt je alleen kiezen tussen wat de minst slechtste lijkt.

Dat is geen echte keuze. De echte keuze is tussen gebondenheid en vrijheid. Tussen illusies en de liefde van God.

Als jij zou weten hoe je de Heilige Geest kunt uitnodigen om jou te helpen voorbij te kijken aan de situatie die om vergeving vraagt, zou je deze ervaring kunnen hebben. Al jouw leed zou uit je geest worden weggenomen.

Maar je hebt geen echte keus zolang je deze kracht van je geest ontkent. Je zou voorbij kunnen kijken aan de situatie als je de genezende kracht van de Heilige Geest en Zijn en jouw eigen Bron kende. Je kent jezelf niet. Hoe kun je verwachten te vergeven als je de kracht van de geest in jezelf ontkent om dat te doen?

Deze wereld is niet werkelijk en jij ook niet zoals je jezelf hebt omschreven. Maar dat is precies waarom vergeving mogelijk en gerechtvaardigd is! God is de enige Bron en kracht. Luisteren naar Zijn Stem die in jou spreekt, lost jouw hachelijke situatie op. Dit is de enige echte keuze die jij hebt.

Dit is een handeling van de geest, het is vereist en jij zult gemotiveerd worden door de resultaten. Het vereiste deel voor jou is: bereidheid om jouw grieven te laten vallen alsof er nooit iets is gebeurd. Omdat het in Waarheid al nooit het geval was.

Je bent bang voor deze stap omdat je denkt dat het de opoffering vereist van wat je denkt dat je nodig hebt of wilt. ​Toch zul je iets veel waardevoller vinden. Hier in deze wereld is gerechtigheid onmogelijk. Dit is de wereld van verschillen en van aanvallen. Maar jouw hele geest kan jou daaraan voorbij brengen zodat jij het licht ziet, de Christus vindt, geen verschillen ziet, jouw onschuld vindt, want jij bent alles.

En tot slot: je wordt niet gestraft als je niet vergeeft. God straft niet, jij bent Zijn schat, Hij wil dat je naar huis komt. Jij weet in je hart dat je niet doet wat je grootste behoefte en plezier is om te doen. En dat wel doen is je eigen realiteit kennen.

Wil je meer weten:

Uit de Tekst: hoofdstuk 14 - V De Cirkel van Verzoening, 2. + 7.- 9., pagina 283 en VII. Waarneming delen met de Heilige Geest 5-7, pagina 588
Uit het Werkboek: Les 228 God heeft mij niet veroordeeld. Ik doe dat evenmin, pagina 405

Men zegt dat de ervaring de mensen wijs maakt. Dat is een kromme redenering. Als er niets hogers dan de ervaring zou bestaan, zou de mens krankzinnig worden.

Vorige edities:

TOP