Nieuwsbrief

Privacybeleid

Artikelen

Een Gedachte van Riek

De Cursus is niet praktisch?
 Een gedachte van Riek

Dat is een zaak van perspectief, en dus van het doel dat jij meent dat de Cursus zou moeten dienen.

De cursus geeft aan dat er twee niveaus van waarneming zijn en dat jij pendelt tussen de twee: het fysieke zien en de geestelijke blik. Zij vertegenwoordigen ieder een andere wereld. Jij laat ze beiden in je denkgeest bestaan alsof ze beiden werkelijk zijn. Maar hoe kunnen beiden werkelijk zijn? Dat is niet mogelijk, maar in je verwarde staat van denken denk je werkelijk dat het mogelijk is. Dit op zijn best. Maar vaker nog denk je dat alleen de wereld die jij met de fysieke ogen ziet werkelijk is, en daarom van meer waarde. En je investeert er al je tijd, aandacht en energie in. En je krijgt het resultaat van die investering in de vorm van conflict, ziekte en dood.

Nooit is er werkelijke vrede in de wereld van verschillen. En in de aanvaarding van de wereld van vormen als werkelijkheid, wordt de geestelijke blik ondergeschikt gemaakt in waarde, of volledig ontkent terwijl deze een uitdrukking is van wat je werkelijke wezen jou zou kunnen laten ervaren. Jouw vertrouwen erin bestaat niet, je investering er in is fragmentarisch. Het resultaat hiervan is dat jouw ervaring van deze wereld minimaal is en daarom gemakkelijk kan worden genegeerd of geïnterpreteerd in de termen van de fysieke wereld. En daarmee is jouw Identiteit zoals God die geschapen heeft voor jou onduidelijk en daarom niet gewild.

Nu terug naar de vraag waarmee we begonnen ‘Hoe praktisch is de Cursus?’: De Cursus is volledig gericht op het verwerven van de ervaring van vrede die komt met het ongedaan maken van alles dat jij in je geest hebt toegelaten dat de komst van vrede tegen zou kunnen houden. Daarin is ze volkomen praktisch en duidelijk. In de Tekst, in het Werkboek, in het Handboek. Waar komt dan deze vraag vandaan?

Alles dat jij werkelijk maakt in de fysieke wereld in jouw eigen denken verhindert vrede in je bewustzijn te komen. Hoe maak je alles werkelijk voor jezelf? Door het simpelweg in je geest toe te laten. Helder en duidelijk: Vergeef door je geest te openen voor het licht dat in je is en rondom je en je zult er de werkelijkheid van ervaren. Geef alleen deze actie van geest waarde boven alles. Laat geen schuld of angst jouw geest bezitten. Open je geest voor het licht van de Heilige Geest zodat al jouw ideeën over jezelf als een lichaam in een fysieke wereld, ongedaan gemaakt kunnen worden. Het onderwijst jou hoe jij de duisternis naar het licht kunt laten brengen en vrede in het licht vindt.

Als je zoekt naar praktische aanwijzingen hoe jij het jezelf meer naar de zin kunt maken in de fysieke wereld daarentegen, zul je niets vinden in de Cursus, want dan zoek je naar hoe je het licht kunt gebruiken om de onwerkelijkheid van de fysieke wereld tot werkelijkheid te maken voor jezelf. En dat is wat je sinds het begin der tijden hebt geprobeerd en het resultaat is steeds het zelfde: het eindigt altijd in de dood. Dus meer angst. Dat is juist waar je van verlost wilt worden!

De Cursus leidt je naar vrede. En in de tussentijd? In de tussentijd zul je het contrast blijven ervaren, maar er ontstaat vertrouwen in je, en een zekerheid van geholpen te worden door dat “Iets Anders “. Hoe zich dat ook in je bewustzijn laat zien en voelen, jouw transformatieve ervaring is persoonlijk, de ervaring van de waarheid daarentegen universeel.

Alleen door de ervaring waar de Heilige Geest jou naartoe leidt kun je weten dat de fysieke wereld niet werkelijk kán zijn, omdat alleen Zijn licht, dat het jouwe is, zo juíst, zo normáál, zo compléét voelt.
En jij zult met mij onzegbaar dankbaar zijn voor de Cursus!

Wil je meer weten:

Lees bijvoorbeeld uit Het Handboek voor Leraren 29, pag. 72 “En wat de rest betreft”.

Men zegt dat de ervaring de mensen wijs maakt. Dat is een kromme redenering. Als er niets hogers dan de ervaring zou bestaan, zou de mens krankzinnig worden.

Vorige edities:

TOP