Nieuwsbrief

Privacybeleid

Artikelen

Een Gedachte van Riek

De Vergeving - een sprong in het diepe
 Een gedachte van Riek

Dit was een vraag die ergens aan de orde kwam: “Vergeving, ja, maar hoe krijg je een gemakkelijker leven als je samenwoont met een verslaafde? Gewoon zeggen "je bent zoals God je geschapen heeft" of "Ik ben zoals God mij geschapen heeft", is niet genoeg, het werkt niet”.

Je hebt gelijk! In de meeste gevallen. Dit is een herkenbare vraag, dus laten we dit een beetje uitbreiden:

Vergeving als je baas je lastigvalt
Vergeving als je de controle over je kind verloor
Vergeving als je beste vriend je verraadt
Vergeving als een ernstige ziekte wordt vastgesteld, enzovoort

Als een van deze (of soortgelijke) situaties van toepassing is, is er één ding waar je je bewust van moet worden: als je hierdoor lijdt, stelt je jezelf gelijk aan het lichaam, dan heb je jezelf geïdentificeerd met het lichaam. En door dat te doen, heb je jezelf het licht, de vrede en de vreugde ontzegd die jouw Wezen is, in God.

Geloven dat jouw situatie, zoals jij die definieert, het lijden veroorzaakt, is zelfbedrog. Geloven dat je de situatie kunt verbeteren door deze te manipuleren, is daarom ook zelfbedrog.

Natuurlijk kun je dit enorme zelfbedrog niet ongedaan maken door gewoon de woorden 'Ik ben zoals God mij geschapen heeft' uit te spreken zonder enige echte investering in de waarheid die het zou ondersteunen en die jou de ervaring zou geven dat je inderdaad bent zoals God je geschapen heeft. Je hebt al jouw vertrouwen gestoken in wat jij denkt dat werkelijk is en je zult zien wat je gelooft en de resultaten daarvan ervaren.

Hoe kun je dan hopen ooit een einde te maken aan je lijden en in vrede te leven?

Geef het zelfbedrog op. Je bent geen lichaam, jouw vrede hangt niet af van de situatie, en vergeving is niet alleen zeggen: "Ik ben geen lichaam" of "Ik ben zoals God mij geschapen heeft". Vergeving is een doelbewuste voortdurende investering in de waarheid. Continu, niet omdat er tijd bij betrokken is, maar omdat het de bereidheid is om het nu de enige tijd te laten zijn die er is. Vergeving is voorbij kijken aan de wereld van vorm in een constante bereidheid om de waarheid van jezelf en de ander te laten worden getoond.

Als je verlangt naar de vrede en genade van God, dan zijn er vereisten waaraan je moet voldoen. Het is echter niet zo dat God die eist. Het is omdat jij de wetten van Liefde hebt verworpen die jou veilig en gelukkig hielden. Deze afwijzing resulteert in jouw zelfbedrog en lijden. Dit doe je jezelf aan.

Als je accepteert dat jij dit inderdaad doet, en je stopt om jezelf als slachtoffer van de wereld te zien, kan en zal er een ommekeer plaatsvinden. En nu is een echte ervaring mogelijk dat je geen lichaam bent en dat je echt bent zoals God je geschapen heeft.

Dit vraagt ​​om de bereidheid om elk oordeel te laten varen Dit in het besef dat je echt niet weet wie je bent en waar de situatie om vraagt. De Heilige Geest weet het, maar Hij kan jou alleen vertellen wat Hij weet als jij je stil houdt en luistert. Leren luisteren is daarom de opdracht. Jij weet niet wat vergeving is en wat het doet. Maar Hij kan je leiden op het pad van vergeving.

Toch is dit geen passieve weg. Het heeft jouw actie van geest nodig om keer op keer de keuze te maken om niet te weten en te luisteren. Dit zal jou niet alleen het bewijs van de waarheid tonen in de genezing van jouw geest door ervaringen van vreugde en vrede. Het kan indien nodig ook verschijnen als veranderingen in jouw wereld. Wees er echter op voorbereid dat die veranderingen misschien niet precies zijn wat jij in gedachten had.

Wil je meer weten:

Lees bijvoorbeeld uit Een Cursus in Wonderen:
Hoofdstuk 13 - X Bevrijding van schuld, Tekst pag. 267 en
Les 132 Ik bevrijd de wereld van al wat ik haar heb toegedacht, Werkboek Deel I pag. 242

Men zegt dat de ervaring de mensen wijs maakt. Dat is een kromme redenering. Als er niets hogers dan de ervaring zou bestaan, zou de mens krankzinnig worden.

Vorige edities:

TOP