Nieuwsbrief

Privacybeleid

Artikelen

Een Gedachte van Riek

Het ongedaan maken van de droom II
 Een gedachte van Riek

Ik heb in het eerste deel gesteld dat we vasthouden aan wat we geloven door een overleving‘s mechanisme waarin onze visie van onze sociale omgeving een belangrijke rol speelt in onze loyaliteiten. Feiten worden terzijde gelegd als deze niet stroken met de overtuigingen die wij koesteren omtrent waar onze veiligheid in ligt.

Vooral nu we worden overspoeld met beelden en scenario’s van de meest dringende gevallen van lijden en dood op grote schaal, worden wij in de tombe van schuld getrokken, in het veroordelen van anderen en onszelf.

Nu meer dan ooit dwingt de wereld die je ziet jou ertoe keuzes te maken waar je loyaliteiten liggen. Wil je nog steeds medeplichtige zijn van het lijden, wil je nog steeds de oorzaak zijn van het lijden dat je ziet? Of wil je zelf misleiding op geven en jouw verdedigingen tegen de waarheid die in ieder van ons is opgeven?

Je hebt een missie hier! Je wilde er een en je hebt er een: laat jezelf genezen worden van het idee dat deze wereld van pijn, ziekte en dood werkelijk is.

Hoe kun je jezelf laten genezen? Laat alle oordeel los, oordelen maakt illusie werkelijk. Oordeel over niets. Jij weet niet wat het betekent. Jij oordeelt alles in de vorm. Maar vorm is geen realiteit, het is de dood. Leven is niet vorm. Maar jij bent Leven. Jij bent Licht.

Men zegt dat de ervaring de mensen wijs maakt. Dat is een kromme redenering. Als er niets hogers dan de ervaring zou bestaan, zou de mens krankzinnig worden.

Wil je meer weten:

Hoofdstuk 7 - VII De totaliteit van het Koninkrijk, pag. 129 en
Werkboek les 92 Wonderen worden gezien in het licht, en licht en kracht zijn één, pag. 159

Vorige edities:

TOP