Nieuwsbrief

Privacybeleid

Artikelen

Een Gedachte van Riek

Kiezen voor God is kiezen voor pijn?
 Kierkegaard is een Deense wijsgeer en protestantse theoloog.

Pijn is het op geven wat je van waarde acht. Je kunt iets wat je van waarde acht niet werkelijk opgeven. Het op te geven maakt het tot een offer voor jou en je zult dit ervaren als pijn.

Maar nu naar jouw vraag vraag: Hoe kan ik leren Gods Wil te kennen en te doen zonder pijn te ervaren?

Zolang jij meent dat Gods Wil niet de jouwe ìs, nù, is dat onmogelijk. De volledige aanvaarding van Zijn Wil als de jouwe nu, zou alle pijn voor altijd verwijderen uit jouw denkgeest, en vervangen zijn in je bewustzijn door totale vreugde en vrede.

Elk moment dat je meer waarde ziet in jouw huidige bewustzijn van tijdelijke en wisselende emoties, offer jij jouw éénzijn met de Wil van God op en daarmee Zijn gaven.

Jij bent in pijn omdat je de Wil die je deelt met God ontkent, zelfs afwijst. Dat jij je die pijn niet altijd bewust bent komt doordat jij genoegen neemt met tijdelijke stoplappen. Maar in de ontkenning van die ontkenning ligt jouw ontsnapping van je eigen misvatting over wie je denkt te zijn.

De betekenis van opofferen ligt in de waarde die jij geeft aan wat je denkt dat je bezit. Wat het ook is, het zal je uiteindelijk teleurstellen want het zal niet instaat zijn jou te geven wat jou in werkelijkheid toe komt.

Jij denkt dat je een keuze hebt, maar je hebt er geen. Alleen uitstel is mogelijk. Maar waartoe,Lees bijvoorbeeld Hoofdstuk 9 pagina 164- I Het aanvaarden van de werkelijkheid, en II Het antwoord op gebed, uit Een Cursus in Wonderen behalve om meer pijn te ervaren?

Wil je meer weten:

Men zegt dat de ervaring de mensen wijs maakt. Dat is een kromme redenering. Als er niets hogers dan de ervaring zou bestaan, zou de mens krankzinnig worden. Lees bijvoorbeeld Hoofdstuk 9 op pagina 164 - I. Het aanvaarden van de werkelijkheid, en II. Het antwoord op gebed, uit Een Cursus in Wonderen

TOP