Nieuwsbrief

Privacybeleid

Artikelen

Een Gedachte van Riek

Bij het verkeerde eind
 Een gedachte van Riek

“Een Cursus in Wonderen leidt tot een transformerende gebeurtenis van niet-oordelen. Transformerend omdat het verandert van oordelen naar niet oordelen. Deze transformatie is voortdurend, fysiek, mentaal en emotioneel. Het is een voortdurende verschuiving in je realiteitszin ”. (Master Teacher of A Course in Miracles).

Het proces van verlichting is een voortdurende verschuiving in je realiteitszin. Als je niet in je natuurlijke bewustzijnsstaat bent, slaap je, zoals de Cursus zegt. Je bent echt dood. Je bent niet levend. Je baseert je bestaan ​​op het oordeel van de begripsmatige geest. Dat is altijd gebaseerd zijn op het verleden. Op bewijzen van zijn ervaringen uit het verleden die in zijn geest als beelden worden getoond.

Hoe kan een geest levend zijn als deze is gebaseerd op wat niet meer bestaat? En er komt meer bij kijken. Hoe kan een geest leven als deze zijn toekomst baseert op wat al voorbij is? En er is meer. Hoe kan een geest levend zijn als de werkelijkheid van zijn bewustzijn wordt geblokkeerd door deze fantasieën die in de plaats daarvan als werkelijk worden geaccepteerd?

Nu moet de slapende geest wel oordelen, omdat kennis verloren gaat wanneer deze wordt losgekoppeld van de zijn werkelijkheid. Oordeel is niet te weten. Het is afscheiding. Er is geen echte communicatie. Het is gebaseerd op concepten van het zelf als lichaam. Dit is de bepalende lens waardoor alles wordt beoordeeld. En die lens zal jouw visie op jezelf en de hele schepping vervormen, omdat je geen lichaam bent. Dat is de reden waarom je het bij het verkeerde eind hebt als je oordeelt. Niet omdat je oordeelt, maar omdat je niet kunt oordelen: je startpunt deugt niet, het is niet waar.

"Ik weet niet wat ik ben of wat ik doe, waar ik ben of hoe ik naar de wereld of mijzelf moet kijken".

Dit is een uitspraak in De Cursus. Wie in deze wereld is tot het besef gekomen dat dit een ware uitspraak over hemzelf is? In hoeverre geldt dit voor jou of ben jij nu bereid om jezelf open te stellen voor de mogelijkheid dat dit voor jou waar kan zijn?

Tenzij je dat bent, zul je de Stem niet horen voor de waarheid, jij hebt jouw probleem al opgelost. Je bent ok met de manier waarop deze wereld op schuldgevoel en aanval draait zonder je af te vragen wie deze wereld ziet en op basis waarvan, wie de oorzaak van deze wereld is.

Toch wordt verlossing geboren door de bron van de wereld die jij ziet in twijfel te trekken. Jouw vrijheid van pijn, ziekte en dood hangt van jouw bereidwilligheid af om aan geen enkele opinie waarde te hechten en vast te houden. Gelijk hebben in een wereld die op een leugen is gebaseerd, kan onmogelijk tot geluk leiden. Maar geluk maakt wel degelijk deel uit van de erfenis van de Zoon van God. Jij hoeft het niet door conflicten te verkrijgen. Maar jij kunt het je herinneren door totale vergeving. Elk moment heb je de kans om jezelf te laten genezen van jouw aanval op jezelf en zo te herinneren wat je werkelijk bent. Wat is er nog meer dat je mogelijk zou willen dat er met je gebeurt in deze wereld? Waar ben je anders voor gekomen?

Wil je meer weten:

Hoofdstuk 16 - VII Het einde van illusies, pag 354
Hoofdstuk 31 - V Zelfconcept versus Zelf 14. - 17. pagina 679 en
Handleiding voor leraren 19. Wat is gerechtigheid? pagina 49

Men zegt dat de ervaring de mensen wijs maakt. Dat is een kromme redenering. Als er niets hogers dan de ervaring zou bestaan, zou de mens krankzinnig worden.

Vorige edities:

TOP