Nieuwsbrief

Privacybeleid

Artikelen

Een Gedachte van Riek

De hunkering naar compleetheid
 Een gedachte van Riek

Is er iemand in wie deze hunkering nooit de kop op heeft gestoken? Misschien werd het niet herkend als hunkering. Misschien werd het vertaald in het ontbreken van een bepaalde vorm van voldoening. Een vorm die een gevoel van voldoening zou kunnen schenken. Een persoonlijke relatie. Een promotie. Een andere neus. Een teken van erkenning of precies die plan waar je je zinnen op hebt gezet. En soms blijft het bij dagdromen. Maar altijd is het een poging om voldoening te vinden in iets dat de hunkering naar compleetheid kan stillen.

Deze hunkering is een uitdrukking van het weet hebben van je eigen compleetheid terwijl je je er tegelijkertijd van afgesloten voelt. Tegelijkertijd denk je ook dat de oorzaak van het je ervan afgesloten te voelen buiten jezelf ligt, danwel door de tijd of door ruimte, dit afhankelijk van wanneer en waar jij denkt dat de oplossing gevonden zou kunnen worden.

Deze diepe hunkering is volkomen gerechtvaardigd want jouw compleetheid is jouw waarheid, en het is jouw waarheid nu. De middelen waarmee en de manieren waarop jij die hunkering probeert te stillen zijn echter niet adequaat, en kunnen dat nooit worden. Jouw intense verlangen naar heelheid kan niet worden gestild met iets dat de wereld te geven heeft. Al wat de wereld geeft neemt het terug want het ego vraagt juist om datgene omdat het zelf niet blijvend is. Het kan niet voorbij gaan aan wat het zelf is. Het heeft geen concept van wat er aan voorbij ligt. Noch kan jouw werkelijke Zelf dat. Het is nog steeds wat het is en waar het is: in jou. Het kan door jou worden gekend, en de hunkering kan worden gestild.

Aanvaard dat deze beide werelden niet tegelijkertijd in je bewustzijn kunnen bestaan. Één van beide kiezen is de enige werkelijke keuze die je hebt. Wordt je bewust dat je kiest tussen de illusie van tijdelijke voldoening of de compleetheid die nu al jouw werkelijkheid is. Je zult weten welke je hebt gekozen aan de gevolgen van je keuze. De keuze voor compleetheid geeft een ervaring die met niets dat de wereld te bieden heeft te vergelijken valt.

Houdt je gedachten daarom niet gevangen in deze wereld, waarin je gedachten als beelden verschijnen en jouw geloof daarin jou daarom tot gevangene maakt van deze wereld. Ontkoppel jezelf hiervan door nergens schuld te willen zien, waar dan ook of in wie dan ook. Schuld is het zekere teken dat je beelden maakt waarmee jij jezelf vasthoudt in deze wereld, en dat ook zo wilt.

Maar vertrouw er op dat alle vormen van schuld als sneeuw voor het licht van de zon kunnen verdwijnen omdat jouw heelheid en compleetheid, en daarmee vrede, alleen wacht op jouw erkenning om te zijn wat het is, in jouzelf en in alles om jou heen. Óók mits jij dat wilt.

Hoe meer jij je bewust wordt van waar die innerlijke hunkering werkelijk voor staat, des te gemakkelijker wordt de keuze.

Wil je meer weten:

Lees bijvoorbeeld uit Een Cursus in Wonderen: Hoofdstuk 31 De Eindvisie - I. De eenvoud van verlossing, pag. 665

Men zegt dat de ervaring de mensen wijs maakt. Dat is een kromme redenering. Als er niets hogers dan de ervaring zou bestaan, zou de mens krankzinnig worden.

Vorige edities:

TOP