Nieuwsbrief

Privacybeleid

Artikelen

Een Gedachte van Riek

Vandaag
 Een gedachte van Riek

Vandaag is de dag. Vandaag is jouw dag van bevrijding. Jij hebt alleen vandaag om naar jouw reacties op de wereld te kijken die jij ziet, en die jij interpreteert op jouw manier. Op basis van hoe jij jezelf ziet.

Misschien ben je geïntimideerd door het woord “vandaag” en confronteert het je met jouw gevoel van ontoereikendheid en mislukking om de ervaring te bereiken die de les(sen) beogen? Zoiets als “hoezo zou het vandaag wel lukken”? Dit is een voorbeeld van gedachten die geloof in het verleden uitdrukt en gebruikt wordt om het ego te bestendigen. Dat is juist het tegendeel van wat het woord “vandaag” uitdrukt in de lessen. Het is een aanval op jezelf.

Je hebt alleen vandaag. “Morgen” bestaat niet behalve in fantasie, het is óók vandaag. Dit is geen spel van woorden. Het is een uitnodiging om het verleden los te laten waarmee je jezelf aanvalt. Als je een kans hebt om het beoogde te bereiken dan kun je je daar alleen vandaag bewust van worden. Het is altijd dezelfde kans, dezelfde mogelijkheid en de zelfde dag. Jouw werkelijkheid is nu. Er is geen vaardigheid die ontwikkeld moet worden om iets te bereiken. Het vraagt een openheid binnenin jezelf naar het licht binnenin, door het loslaten van grieven. Een uitnodiging om jezelf niet te laten beïnvloeden door het verleden. Grieven zijn aanvallen. Bedenk hierbij dat je altijd jezelf als eerste aanvalt, en daarmee het licht in jezelf weerhoudt in je bewustzijn te dagen.

Je bent tot hier gekomen omdat je denkt dat het mogelijk is. Maar je sluit jezelf nog uit van de mogelijkheid dat het vandaag is. Maak een pas op de plaats in iedere situatie die dat verlangt en laat een wonder de plaats in nemen van de stem van het ego. Geloof volgt op de gave van genade.

Wil je meer weten:

Lees bijvoorbeeld uit een Cursus in Wonderen:
Hoofdstuk 28 Het ongedaan maken van angst - I Het nu-geheugen, pag. 607
Werkboek les 274 Vandaag behoort aan liefde toe, laat mij niet bang zijn, pag. 436

Men zegt dat de ervaring de mensen wijs maakt. Dat is een kromme redenering. Als er niets hogers dan de ervaring zou bestaan, zou de mens krankzinnig worden.

Vorige edities:

TOP