Nieuwsbrief

Privacybeleid

Artikelen

Een Gedachte van Riek

Het antwoord op gebed
 Een gedachte van Riek

Het antwoord op alle gebed bevindt zich in jouw broeders. In hen ligt je ontsnapping aan het zelfbeeld dat zich verheugt over de afscheiding van hen. Ja, je bent gek op je speciaalheid, je verdedigt het op alle mogelijke manieren. Je houdt jezelf en hen in het verleden gevangen door schuldig te verklaren.


Toch ligt het antwoord op alle gebed in hen: in Gods Zoon is de uitbreiding van Gods Heerlijkheid te vinden. Die heerlijkheid is nooit verloren gegaan toen je je bewustzijn afwendde van de Eenheid. Die heerlijkheid kan nog steeds gevonden worden door de Heilige Geest toe te staan jou er naar toe te leiden. Maar in jezelf alleen kun je Hem niet vinden want je bent niet alleen, je broeder en jij zijn niet gescheiden. Laat de Heilige Geest jou naar het licht voeren dat zich in je broeder bevindt en jij zult het jouwe vinden, en daarmee jullie gezamenlijke heerlijkheid. En wat zou de Vader in Zijn Liefde zijn Zoon kunnen weigeren dat hij nodig heeft? Maar wat kan de Vader geven dat ontvangen kan worden als de Zoon zichzelf van Hem en zijn broeder verwijderd heeft, in een ver land is gaan wonen en zichzelf te onwaardig acht om zijn vaders zoon te zijn?

Kijk voorbij het verleden met behulp van de Heilige Geest. Hoe licht de aanraking van een grief die je tegen een broeder hebt ook is, en wat de tijd en plaats ook is welke een rol speelt in het spel van schuld dat je speelt, laat het gaan. In de heerlijkheid die je deelt met je broeder zal alles je gegeven worden dat de Heilige Geest weet dat je nodig hebt.

Wil je meer weten?


Hoofdstuk 17 Vergeving en de Heilige Relatie I. - II. - III. Pag. 358

Men zegt dat de ervaring de mensen wijs maakt. Dat is een kromme redenering. Als er niets hogers dan de ervaring zou bestaan, zou de mens krankzinnig worden.

Vorige edities:

TOP