Nieuwsbrief

Privacybeleid

Artikelen

Een Gedachte van Riek

Erkenning van je falen om te vergeven
 Een gedachte van Riek

Erkenning van je falen om te vergeven, is de eerste stap naar vrede. Er ligt geen schaamte in deze mislukking, alleen pijn. Er kan geen vooruitgang worden geboekt in je transformatie van de geest als er geen erkenning is voor je eigen rol in de oorzaak van jouw lijden. Wanneer of waar je ook een deel van Gods schepping ziet anders dan de perfectie waarin Hij het heeft geschapen, val je in feite Zijn schepping aan. Jijzelf zult daaronder lijden omdat jijzelf Zijn schepping bent. Je kunt niet verwachten dat je vrede zult hebben als je jezelf aanvalt.

Wat of wie je ook denkt dat er de oorzaak van is dat je overstuur bent en hoe ver in het verleden je ook denkt dat het gebeurt is; dat doet er allemaal niet toe, want het is het beeld dat je nú in je geest waarneemt dat jij wilt dat realiteit heeft en waarmee jij de perfectie van de schepping aanvalt.

Deze behoefte om deze beelden werkelijkheid te laten zijn, is wat niet-vergeven is. Er is een manier waarop deze beelden in je bewustzijn kunnen vervagen en de Cursus is daar heel duidelijk in. Als dat niet gebeurt, en dit is zo als je niet in vrede bent, moet je eerlijk tegenover jezelf zijn over jouw behoefte om vast te houden aan het idee dat een deel van Gods schepping schuldig kan zijn en dat je niet wilt dat door tussenkomst van de Heilige Geest jou iets anders wordt getoond.

Er is geen gradatie van moeilijkheid in wonderen. Het maakt niet uit hoe diep dat je denkt dat de grief in je geest is binnen gedrongen, alle grieven zijn hetzelfde voor het licht van je eigen geest: het is een vergissing, die op dezelfde manier ongedaan kan worden gemaakt zoals alle andere vergissingen in de waarneming ongedaan kunnen worden gemaakt.

Wil je meer weten:

Werkboek Les 23 Ik kan ontsnappen aan de wereld die ik zie door aanvalsgedachten op te geven, pagina 34
En
Hoofdstuk 19 Het Bereiken Van Vrede-I. Genezing en Geloof, pag.406

Men zegt dat de ervaring de mensen wijs maakt. Dat is een kromme redenering. Als er niets hogers dan de ervaring zou bestaan, zou de mens krankzinnig worden.

Vorige edities:

TOP