Nieuwsbrief

Privacybeleid

Artikelen

Een Gedachte van Riek

Anders zien
 Een gedachte van Riek

Het omzetten van dromen ???? beelden en geluid) van getuigenissen van angst naar getuigenissen van liefde leidt tot vrede. Hoe wordt je je hiervan bewust?

Zintuiglijke waarnemingen zijn de boodschappers van de afscheiding en daarom van angst. De angst ontstaat niet uit wàt je waarneemt. De angst ontstaat uit de wens om afgescheiden te zijn. En daarop volgt de waarneming van een wereld die niet één is met de waarnemer.

Getuigenissen van de liefde kunnen alleen gezien worden vanuit de wens om heel te zijn door heel te maken. Deze twee tegengestelde wensen kunnen niet tegelijkertijd in de denkgeest worden nagestreefd en ervaren. Wat je verlangt is wat je zult zien.

Als je er naar verlangt om de getuigenissen van de liefde te zien richt je zicht dan niet op de wereld van vormen zoals je die in je geest waarneemt of weerspiegeld ziet. Zeg: daar wil ik niet kijken want daar naar kijken brengt mij geen vrede. En leer hoe dit de weg vrij maakt voor het innerlijk licht dat de geest bevrijdt uit de klem van haat en afgescheidenheid. Dit is de verbindende kracht die van God afkomstig is, de werkelijke Bron van jouw Wezen.

Wil je meer weten?

Werkboek Deel I Les 56, pagina 92
Tekst Hoofdstuk 4 De Illusies van Het Ego - IV. 9.
Hoofdstuk 21 Rede en Waarneming, Inleiding pag. 456
Werkboek Deel II - Les 295 De Heilige Geest Kijkt vandaag met mijn ogen, pag. 449

Men zegt dat de ervaring de mensen wijs maakt. Dat is een kromme redenering. Als er niets hogers dan de ervaring zou bestaan, zou de mens krankzinnig worden.

Vorige edities:

TOP