Privacybeleid

Artikelen

Speciale boodschappen 1.

(5 oktober 1975 - pagina 2)
 Speciale booschappen van Een Cursus in Wonderen oertekst.

Wees getroost. Jou wordt gevraagd niets te doen. Er is een tijd waarin een stap terugdoen alles is wat er van je gevraagd wordt.

Het is een tijd van rust en niet van stress; een tijd van vrede en niet van conflict. Die tijd is bijna gekomen. Het lijkt angstig, omdat je het niet onder controle hebt. Maar denk een minuut na; stop en denk eerlijk na over wat jouw controle heeft gedaan; wat het jou heeft gebracht.

Je bent gevangen in een val waaruit je nooit zou kunnen ontsnappen. Conflict, schuld en angst nam je met je mee en ze verlieten nooit je zijde. Elk van jullie heeft dit anders gedaan en toch is elk van jullie op dezelfde plaats terecht gekomen; dezelfde impasse.


En nu lijkt voor elk een ontsnapping onmogelijk. Want het is waar dat je niet alleen kunt ontsnappen. Jullie verhalen lijken verschillend, omdat ze inderdaad verschillende vormen aannemen. Maar dezelfde inhoud maakt jullie tot broeders. Blijf niet stilstaan bij de verschillen, of je zult de weg kwijtraken. Het is in de herkenning van de gemeenschappelijke inhoud; de gemeenschappelijke behoefte dat je wordt verlost!

De puinhoop die jij van jouw leven hebt gemaakt, is een illusie. Wat kan de vorm van dromen oplossen? Er is geen antwoord op een vraag die nog niet is gesteld, want het zou niet worden herkend. Vraag alleen dit: Zal ik de functie vervullen die mij gegeven is? Wat valt er anders te vragen? Waarom moet ik de vorm weten waarin het antwoord tot mij komt? God antwoordt, "Ja" en het is gedaan. Niets anders dan dit kan meer betekenis voor jou hebben.

Het is niet Hij Die jou de toekomst zou onthouden en je angstig zou achterlaten. Je zou Zijn "Ja" niet kunnen accepteren in vormen die je niet zou begrijpen. Dingen in de tijd ontvouwen zich nog steeds op de hun aangewezen manier en vele dingen blijven tot nog toe ongedaan. Plannen gebaseerd op het ontastbare, kunnen niet in zijn geheel aan jou getoond worden. En wat tot nu toe nog niet gebeurd is, MOET moeilijk te begrijpen zijn. Deze fase van leren heeft een enkele les voor alle vormen die jouw problemen lijken aan te nemen. Voor God zijn alle dingen mogelijk, maar je moet Zijn antwoord alleen maar aan Hem zelf vragen.

Misschien denk je dat je het wel doet, maar wees er zeker van dat als je dat gedaan had, je nu stil zou zijn en door niets verstoord zou worden. Probeer niet Zijn Wil voor jou te raden. DENK NIET DAT JE GELIJK HEBT, OMDAT EEN ANTWOORD VAN HEM SCHIJNT TE KOMEN. WEES ER ZEKER VAN DAT JE VRAAGT, EN WEES DAN STIL EN LAAT HEM SPREKEN.

Er is geen probleem dat Hij niet kan oplossen, want Hij is niet degene die sommige vragen apart houdt om door een ander te worden beantwoord. Je kunt de wereld niet met Hem delen en de helft ervan van Hem maken terwijl de andere helft van jou is. De waarheid sluit geen compromissen. Een beetje apart houden is alles afgescheiden houden. Jouw leven, compleet en heel, behoort aan God of niets ervan is van Hem. Er is geen gedachte in de gehele wereld die erger lijkt. Toch is het enkel wanneer deze gedachte in perfecte helderheid verschijnt, dat er hoop op vrede en veiligheid voor de denkgeest is die zo lang donker en verwrongen is gehouden om het licht te vermijden. Dit IS het licht. Doe een stap terug en blijf niet stilstaan bij de vormen die jou gebonden lijken te houden. Je zult jouw functie vervullen. En je zult hebben wat je ook maar nodig hebt. God faalt niet. Maar leg geen beperkingen op wat jij Hem zou willen geven om te worden verlost. Want Hij kan geen duizend antwoorden geven, wanneer er slechts een is. Neem deze ene van Hem aan en er zal geen vraag meer zijn.

VERGEET NIET DAT ALS JIJ PROBEERT EEN PROBLEEM OP TE LOSSEN, JIJ HET AL VOOR JEZELF HEBT BEOORDEELD EN ZO HEB JIJ JE WERKELIJKE ROL VERRADEN.

Grootsheid, die van God komt, stelt vast dat oordeel voor jou onmogelijk is. Maar grandioosheid staat erop dat je oordeelt en hier alle problemen naar toe brengt die je hebt. En wat is het resultaat? Kijk zorgvuldig naar jouw leven en laat het voor je spreken.

Is deze zwakke adem en diepe onzekerheid jouw keuze? Of wil je liever rusten in zekerheid, ervan overtuigd dat je niet zult falen in jouw verzoek dat alle problemen gelukkig worden opgelost. Onderschat niet de flinterdunne dekmantel die je kunt gebruiken om oordeel te bedekken. Het verschijnt als liefdadigheid, als genade en als liefde; als medelijden, begrip en als zorg. En toch weet je dat het niet is wat het lijkt, omdat het probleem nog steeds onopgelost blijft en komt om je denkgeest te achtervolgen in kwade dromen.

Wat heb je weggehouden van God dat je achter je oordelen zou willen verbergen? Wat heb je verborgen onder de mantel van vriendelijkheid en bezorgdheid? Gebruik niemand voor je behoeften, want dat is "zonde", en je zult het gevolg in schuld betalen. Herinner je dat je niets nodig hebt, maar dat je een eindeloze voorraad met liefdevolle gaven te geven hebt. Maar onderwijs deze les alleen aan jezelf. JE BROEDER ZAL HET NIET LEREN VAN JOUW WOORDEN OF VAN HET OORDEEL DAT JE HEM HEBT OPGELEGD. JE HOEFT ZELFS GEEN WOORD TEGEN HEM TE ZEGGEN. JE KUNT NIET VRAGEN: "WAT ZAL IK TEGEN HEM ZEGGEN?" EN GODS ANTWOORD HOREN. MAAR VRAAG LIEVER: "HELP ME DEZE BROEDER DOOR DE OGEN VAN DE WAARHEID TE ZIEN EN NIET DOOR DIE VAN OORDEEL". EN DE HULP VAN GOD EN AL ZIJN ENGELEN ZAL ANTWOORDEN.

Want alleen hier rusten wij. We ontdoen ons van onze kleine oordelen en onze onbeduidende woorden; onze kleine problemen en onze valse bezorgdheden. We hebben geprobeerd meester te zijn over ons lot en dachten dat daar vrede was. Vrijheid en oordeel IS onmogelijk. Maar aan jouw zijde is er Een Die de weg weet. Doe voor Hem een stap terug en laat Hem je leiden naar de rust en stilte van het Woord van God.


>>> volgende >>> Speciale boodschap 2 >>> volgende >>>

•Speciale boodschappen van Een Cursus in Wonderen, oertekst. (Engels,PDF)

TOP